ХВАЛА ДОБРИ ЧОВЕЧЕ !

3Када су пре десет година покренули хуманитарне турнире који се одржавају у оквиру недеље Црвеног крста, чланови Удружења спортских новинара Ужица нису ни слутили да ће овај јубиларни турнир бити записан као посебан. Позив на доброчинство побудио је интересовање анонимног ужичког привредника који је одлучио да се прикључи акцији чија су средства намењена за ученике ОШ Стари град. Сам је донирао средства за куповину четири лап-топа за најбољег ученика школе, као и за још три одлична ученика који су примереног владања и постижу сјајне резулатете на школским такмичењима.

1Станимирка Смиљанић Раонић директорка ОШ Стари град је том приликом рекла:

-Захваљујући једном привреднику, донатору из нашег града, четири ученика наше школе који су одлични ученици, примереног владања, добри репрезетни у сваком смислу, добри спортисти, добили су лап топове које ће користити на прави начин у даљем школовању. Права радост и посебан осећај изазива њихов осмех на лицу који смо данас видели оног тренутка кад су им уручени поклони. Захваљујем се у лично име и у име свих запослених и у име свих ученике школе Стари град на овом дивном поклону имајући у виду да ће ови млади људи на прави начин умети да цене праве вредности.

Андријана Љујић, ученица шестог разреда која је проглашена за најбољег ученика ове школе је узбуђено рекла:

Веома ми значи што је директорка баш мене изабрала, била сам на разним такмичењима у разним 2градовима, на општинским и окружним такмичењима, била сам на републичком такмичењу из физике и освојила похвалу. Пре неколико дана сам ишла у Тршић на ликовну колонију и освојила треће место у Србији у конкуренцији основних школа.

Жеља ми је да упишем Гимназију а за после ћу видети. Ова поклон ће ми добро доћи за даље усавршавање. Хвала овом дивном човеку који нас је обрадовао.

ЦЕО ТЕКСТ