Планинарска

ШКОЛСКА   2016-2017.

У суботу 29.10.2016. год. у времену од 9 и 30 h до 14 h, успешно смо реализовали заједничку акцију чувара природе, еколошке и планинарске секције и тако обележили међународни Дан пешачења и Дан храњења птица.

7

43 ученика од 5 до8. разреда са наставницима Александром Поповић, Радмилом Селаковић, Горданом Шишић и Зораном Вучићевићем, су кроз пешачку туру на стази од Градске плаже, кроз тунеле кањоном Ђетиње, до Сунчаног вира и Рајских отока,

810

 

 

 

 

 

 

 

 

поставили велики број, унапред на часовима направљених и украшених хранилица за птице, од еко материјала, орјентисали се у природи помоћу биоиндикатора и запажали биоиндикаторе загађености природе.

23

 

 

 

 

54

Квалитетно проведено време, дуга шетња у природи, уз оптималне временске услове, међусобно дружење, такодје су добробити овако организоване активности, па и у наредном периоду планирамо сличне акције.

 

 

___________________________________________________________________________________

ШКОЛСКА   2015-2016.

Пешачка тура Градска плажа-Велика брана-Рајски отоци-Стапарска бања. Реализована у суботу 28.5.2016.год. као заједничка акција секције Црвени крст и Планинарске секције.

PLANINARSKA4У акцији учествовало 20 ученика 7. и 8.разреда, са наставницима Милком Митровић и Горданом Шишић. Чланови екипе Црвеног крста показали своје вештине и знања на Рајским отоцима.

PLANINARSKA1PLANINARSKA

 

 

 

 

 

 

PLANINARSKA3PLANINARSKA2

 

 

 

 

___________________________________________________________________________

У суботу 31.10.2015.год. од 10 до 13 часова организовали смо и успешно реализовали пешачку туру Градска плажа- Велика брана. У акцији је учествовало око 50 ученика од 5-8. разреда, са наставницима Сандром Спаловић и Горданом Шишић.

24

 

 

 

 

 

35

1

 

 

 

 

 

 

 ___________________________________________________________________________________

Планинарска секција, као једна од секција са највећим бројем чланова у нашој школи, (броји око 130 ученика), кренула је са радом већ на самом почетку школске године. Ове школске године радом секције руководе наставници наше школе Зоран Вучићевић, Бојана Пећинар, Предраг Цветић

Тако су најпре ученици петог и шестог, а потом и седмог и осмог разреда у месецу септембру имали прилике па прођу интересантну пешачку туру на релацији Градска плажа – Стапарска бања у дужини од 15 km. Уз лепо време, одличну организацију и још боље расположење сви ученици заједно са наставницима су се добро провели (о чему сведоче и фотографије направљене том приликом).

Потом су у суботу 24.  09.   такође у оквиру рада Планинарске секције, ученици наше школе узели учешће на Бициклијади која је одржана на релацији Ужице-Злакуса у дужини од 34  km.  На велико одушевљење свих учесника, организатор је припремио  завидан „етно“ ручак за уморне бициклисте .