Наша слава – СВЕТИ САВА

Sveti Sava, kao školska slava, slavi se od 1840. godine, kada je to predložio Atanasije Nikolić, rektor Liceja u Kragujevcu. U odluci tadašnjeg Popečiteljskog prosveštenija, predstavnici državne i crkvene vlasti propisali su da se Sveti Sava proglašava za “patrona svih naših škola i da se najsvečanije proslavlja”. Na radost učenika, njihovih roditelja i zaposlenih u […]

УГЛЕДНИ И ЈАВНИ ЧАСОВИ

 Ugledni čas iz predmeta MATEMATIKA u odeljenju VIII-1, kod nastavnice Jelene Mahmutović Nastavna jedinica : „KOMBINOVANI ZADACI SA PRIZMAMA I PIRAMIDAMA“

Календар такмичења за школску 2019/2020. годину

Kalendar takmicenja

I МЕСТО – Општинско такмичење у фудбалу

Ponosno ističemo da su naši fudbaleri osvojili PRVO mesto na OPŠTINSKOM TAKMIČENJU U MALOM FUDBALU  Stanković Saša VIII-2 Đokić Jovan  VIII-2 Milovanović Petar  VIII-2 Marinković Đorđe VIII-1 Lazić Nemanja VIII-4  Gligorijević Mihailo VIII-1   Čestitke učenicima i nastavniku!    

СЕМИНАР ЗА УЧИТЕЉЕ И НАСТАВНИКЕ

Danas je u „RCU“ održan seminar za učitelje i nastavnike sa temom „Alati za kreiranje interaktivnih sadržaja u savremenoj nastavi“. Cilj seminara: Osnaživanje kompetencija nastavnika za izradu interaktivnih sadržaja i njihovu primenu u skladu sa potrebama savremene nastave.

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ !

Новогодишње приредбе

„Nova godina stiže“ Priredba predškolaca matične škole održana sinoć u prepunom amfiteatru Priredba „Novogodišnja bajka“ Produženi boravak IO Turica „Drug drugu“ Tradicionalno darivanje novogodišnjih paketića u IO Volujcu Učenici naše škole učestvovali su u akciji „Drug drugu“ i tako obradovali svoje drugare. Novogodišnje darivanje u IO Turica Učenici naše škole učestvovali su u akciji „Drug […]

Новогодишње посете вртићима

Četvrtaci naše škole posetili su predškolce vrtića “ Zeka“. Tom prilikom pored lepog druženja poklonili su im i novogodišnje čestitke koje su prethodnih dana napravili za njih. Poseta vrtiću „Kockica“ Učenici četvrtog razreda posetili su vrtić i drugarima podelili novogodišnje čestitke. Četvrtaci nastavljaju sa lepim aktivnostima! Drugarima iz vrtića „Bajka“  u Turici, poklonili su ručno […]

„Шта ради полиција и заједно против насиља“

  Danas je učenicima prvog razreda IO Turica održano predavanje na temu „Šta radi policija i zajedno protiv nasilja“

Приказали научено – Програмирање Лего робота

Naši učenici, koji su prethodna tri meseca pohađali radionice Programiranja LEGO robota, vršnjacima iz svojih odeljenja i iz drugih škola prezentovali naučeno u Gradskoj biblioteci.

СОЧИ 2019 – размена искустава

Učenici koji su boravili u Sočiju iz OŠ „Stari grad“ i „Prve osnovne“, predstavili su članovima Učeničkog parlamenta OŠ „Nada Matić“ Soči iz svog ugla i pričali im o boravku u tom gradu.   Aktivnost je realizovana u okviru saradnje učeničkih parlamenata naše dve škole.

Дан библиотекара

Obeležili smo Dan bibliotekara Srbije(14. decembar). Organizovana je ugledna aktivnost u odeljenju VII3 raz. Istaknuta je uloga i značaj školske biblioteke u 21. veku. Prikazana je prezentacija o javnim časovima bibliotekara (delovi iz scenarija) kao primeri dobre prakse. Članovi bibliotečke sekcije su recitovali pesme i čitali delove iz scenarija.  Ideja je bila da se učenici […]

Вулкани нашег краја

Jedna od nastavnih jedinica u okviru predmeta geografija,  u 5. razredu,  je Vulkanizam. Naši  kreativni petaci napravili su modele vulkana, onako kako ih oni doživljavaju, a na narednim časovima, njihove modele koristićemo da simuliramo vulkanske erupcije.

Јавни час

Pripremno predškolska grupa IO Turica „Doviđenja jeseni i staro može biti novo“  

МАТЕМАТИКА – општинско такмичење

matematika

Opštinsko takmičenje iz matematike za učenike III i IV razreda održano je 7.12.2019.godine  u OŠ „DUŠAN JERKOVIĆ“ i postignuti su sledeći  PRELIMINARNI rezultati : TREĆI RAZRED  ČETVRTI RAZRED   Opštinsko takmičenje iz matematike za učenike od petog  do  osmog razreda održano je 7.12.2019.godine  u OŠ „SLOBODAN SEKULIĆ “ i postignuti su sledeći  KONAČNI  rezultati : […]

Стручно усавршавање

Stručno usavršavanje Seminar: „Kako unaprediti proces samo evaluacije u oblasti nastave i učenje“

Обука “ Прве помоћи“

Na osnovu Godišnjeg plana rada škole, Tim za bezbednost i zdravlje na radu, organizovao je u saradnji sa Medicinskom školom obuku *Prve pomoći* za sve zaposlene.  

БИЛИ СМО НА ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ

Naši učenici su posetili Festival nauke u Beogradu . Uživali su u različitim ogledima i postavkama iz predmeta prirodnih nauka.

„Математика+физика+штап+канап=Нова година“

Danas su učenici 5-2 i 5-4 u Regionalnom centru učestvovali u radionici: „Matematika+fizika+štap+kanap=Nova godina“  Projekat je podržan od strane Centra za promociju nauke.Radionici je prisustvovalo 15 učenika iz naše   i OŠ „Slobodan Sekulić“ iz Užica. Učenici su bili u prilici da izrađuju novogodišnje ukrase i dekoracije primenom fizike i matematike.

Међународно квиз такмичење „Немањићи“

Međunarodno kviz takmičenje „Nemanjići“ Danas je održano prvo eliminaciono „online“ kviz takmičenje.Pedeset najbolje plasiranih ekipa takmičiće se 24.12.2019. Bodrimo naš tim!