УПИС ПРВАКА и ПРЕДШКОЛАЦА школске 2020/21. године

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

21.5.2020. ГОДИНЕ

 

Поштовани,

 

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

 

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА 1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред.  Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис.  Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА 2 !  Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

 

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

30.3.2020. ГОДИНЕ

            Обавештавају се родитељи деце која се у школској 2020/2021. години уписују у први разред да од 01.04.2020. године имају могућност да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа (адреса сајта је: euprava.gov.rs).

            Услуга Исказивања интересовања за упис у основну школу има за циљ да школе евидентирају заинтересованост родитеља, односно овим путем родитељи остварују комуникацију  са школом  у коју ће касније бити уписано њихово дете. Сви родитељи који су на овај начин исказали интересовање, електронском поштом ће добити нотификацију о датуму уписа детета.

             Уколико родитељ и не искаже заинтересованост, на овај начин како је описано, не доводи се у питање упис детета, односно родитељ може касније да упише своје дете у жељену школу.

            Након што Министарство просвете, науке и технолошког развоја буде  дефинисало датум уписа у први разред, биће доступна услуга е-Заказивање термина за упис и тестирање, о чему ћемо благовремено обавестити родитеље.

            За сва питања родитељи се могу обратити Јадранки Станић, секретару школе, позивом на телефон: 060/5525764 и 062/216442, као и електронски на е-mail: jacastanic66@gmail.com.

                                                                                                       Директор школе

                                                                               Станимирка Смиљанић Раонић


 

 

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ДЕЦЕ

КОЈА СЕ УПИСУЈУ У ПРЕДШКОЛСКУ ГРУПУ

          Обавештавају се родитељи деце која се у школској 2020/2021.години уписују у предшколску групу да ће се због ванредне ситуације сада вршити пријава детета а касније ће доносити потребну документацију.

Наиме, родитељи имају могућност да пријаву детета за предшколску групу врше на следеће контакт телефоне: 060/5525764 и 062/216442 или електронским путем на е-mail: jacastanic66@gmail.com. Контакт особа је Јадранка Станић секретар школе.

Пријављивање деце почиње од 01.04.2020. године.

                                                                 

                                              Директорка Школе

                                              Станимирка Смиљанић Раонић

 

 

 


ДОБРО НАМ ДОШЛИ ДРАГИ УЧЕНИЦИ !

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА И ПРЕДШКОЛАЦА

 

          Основна школа „Стари град“ у Ужицу уписује ученике првог разреда и полазнике припремног предшколског програма од 1.  априла 2020. године.

У први разред основне школе уписују се сва деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година, деца рођена од  01.03.2013. до 28.02.2014.

У предшколску групу уписују се сва деца у години пред полазак у школу, односно деца рођена од 01.03.2014. до 28.02.2015.

Потребна документација за упис у први разред:

 • Лекарско уверење;
 • Уверење о завршеном припремном предшколском програму (може се накнадно доставити када родитељима буде уручено у предшколској установи коју је дете похађало).

 

 


НАПОМЕНА: Школа врши упис првака путем електронске апликације „еУпис“, односно електронски прибавља уверење о пребивалишту и извод из матичне књиге рођених.  Да би Школа прибавила електронски наведена документа, потребан је матични број детета и његовог родитеља. Очекујемо да ће  систем  „еУпис“ за упис деце у први разред за школску 2020/2021. годину бити знатно унапређен, тако да ће преостала документа (Потврда о обављеном лекарском прегледу и Потврда о похађаном припремном програму) Школа моћи да прибави електронским путем. Такође, Вас обавештавамо да ће до почетка уписа деце у основну школу за школску 2020/2021. годину бити доступан систем за електронско заказивање термина уписа и тестирања деце. Овлашћено лице школе имаће могућности формирања и ажурирања календара, а родитељи ће моћи без доласка у школу заказати термин.


 

Потребна документација за упис у предшколске групе:

 • Извод из матичне књиге рођених за дете;
 • Лекарско уверење које издаје изабрaни педијатар.

 

НАПОМЕНА: За упис деце у предшколске групе не постоји могућност прибављања документације електронским путем тако да молимо родитеље да наведена документа доставе у папирном облику.

 

 

 

 

БУДУЋИМ ПРВАЦИМА И ПРЕДШКОЛЦИМА  ЖЕЛИМО УСПЕШНО ШКОЛОВАЊЕ И СРЕЋНО ОДРАСТАЊЕ!

 

У Ужицу,                                                  

18.3.2020.                                                            Директор  ОШ  „Стари  град“

                                                                      Станимирка Смиљанић Раонић, с.р.

 

 

**********************************************************************

З А Х Т Е В  за упис у  ПРВИ РАЗРЕД

З А Х Т Е В  за упис у  ПРЕДШКОЛСКО

 

**********************************************************************

 

СВОЈИМ САДРЖАЈИМА ПОСТАЛИ СМО ШКОЛА КОЈА ИДЕ У СУСРЕТ ВРЕМЕНУ:

 

 •  Мултимедијална учионица са интерактивном (мимио) таблом

 

 

 

 

 

 

 

 •  Дигитална  учионица са 30 радних места и брзим интернетом

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Опремљен, наменски кабинет за предмет „Рука у тесту“ -откривање света путем експеримента, где се доказује да је  наука за сваког, а не само за таленте.

 

ДО РЕШЕЊА ПУТЕМ ЕКСПЕРИМЕНТА !

 

САВРЕМЕН ПРИСТУП НАСТАВИ

 

 

 • Ђачка кухиња ради у обе смене, која асортиманом хладних  и топлих јела и напитака испуњава захтеве  закона  о основном образовању,  дајући  могућност деци да се хране не напуштајући школско двориште. 

 

 

 • Продужени боравак са креативним радионицама 

 

 

Шта се ради у продуженом боравку?

 

Боравак није само место где се ради домаћи задатак и иде на доручак и ручак.

Свакодневно, поред домаћег задатка и утврђивања ученог градива, ученици имају слободно време, спортске активности, друштвене игре, креативне радионице.

Посебна пажња се посвећује развијању сарадничких односа у групи, неговању здравствених, културних, естетских навика…

PRODUZENI

PRODUZENI 3

 

 

 

 

 

 

 

 

PREDSKOLCI IO TURICA

PRODUZENI 1

 

 

 

 

 

 

 

 

PRODUZENI 2

ПРИРЕДБЕ!

 

Исхрана ученика у продуженом боравку

 

У продуженом боравку ученици проводе доста времена, па је организована и исхрана ученика.

Јеловник су саставили  нутриционисти у складу са енергетским потребама ученика.

 

 

KUHINJA - PRODUZENIKUHINJA - PRODUZENI1

 

 

 

 

 

 

 

 • Наша школа је безбедна.  Уведен је видео-надзор, имамо школског полицајца и  ограђено школско двориште.  Педагошка служба и социјални радник,  у сарадњи са ученицима, одељењским старешинама и родитељима пружа помоћ у решавању проблема ученика.

 

 • Две фискултурне сале и терене за спорт
 • Имамо врхунске предаваче који се стално усавршавају

 

И ЗАТО ШТО СВОЈИМ ВРЕДНОСТИМА ПОСТАЈЕМО МОДЕЛ ДОБРЕ ШКОЛЕ У ОКРУЖЕЊУ.