Сви наши директори

ВАСО  НИКОЛИЋ

 

Рођен сам у сиромашној сеоској породици у Глумчу близу Пожеге. Када сам напунио  седам година уписали су ме у први разред основне школе у Пожеги. После основне четворогодишње школе, наставио сам Гимназију, а затим учитељску школу у Ужицу. Завршио сам Учитељску школу у Сарајеву која је имала и средњошколски дом ученика. По завршетку Учитељске школе  1947. године министарство за просвету Босне и Херцеговине ме упућује на Вишу Педагошку школу у Бања Луку, у којој завршавам за наставника српско-хрватског језика. Као наставник провео сам 6 година у Гимназији у Рогачици, а затим  се враћам у Србију. Као наставник , радио сам у Школи ученика у привреди у Пожеги, васпитач у Дому ученика у привреди у Ужицу и наставник српског језика у Основној школи „Нада Матић“. 1959. године Скупштина општине у Титовом Ужицу ме преузима и поставља на радно место шефа одсека за просвету, науку и културу и физичку културу. На овом радном месту остао сам до оснивања Основне школе 1965. године када сам постављен за првог директора новоосноване школе и на том радном месту остао до пензије, до 1. јануара 1986. године.


МИЛОРАД  МИСАИЛОВИЋ

 

Рођен 6. Априла 1933. године у Кремнима. Учитељску школу завршио у Ужицу, а Вишу педагошку физику и техничко у Сарајеву.

Радио у Мокрој Гори, Карану и Ужицу. У Волујцу радио као учитељ и управитељ школе  једнугодину. Један мандата је био директор ОШ“ Браћа Јечменица“. З а свој рад добио два одликовања и велики број признања. Његовом заслугом ученици су добили велики број медаља на такмичењима.

Као синдикални руководилац организовао је штрајк 1966. године .

 

 


МИЛУТИН ЂУРИЋ

 

Рођен у селу Заовине, општина Бајина Башта, на истом огњишту где је и рођен Прота Милан Ђ. Ђурић, једна од најзначајнијих личности ужичког краја друге половине 19. и почетком 20. века.Милутин Ђурић

У школу сам пошао у току рата. Завршио сам нижу па вишу гимназију, потом Вишу педагошку школу у Београду, група: физика, хемија, математика.  Желео сам да студирам права, али покојни ђед, борац Балканских ратова, оставио је аманет, да ја морам бити или поп или учитељ. Родитељи су одлучили да морам бити просветни радник. Просветним радом сам се бавио 40 година. Радити 40 година један племенит посао, са пуно љубави према послу и ученицима, изузетна је част и задовољство.“


РАДЕ ТАНАСКОВИЋ

Рођен 11. марта 1941. године у Пожеги. Основну школу завршио у Пожеги, а затим учитељску школу у Ужицу. После тога ВПШодсек музика у Сарајеву. Радио као учитељ две године у Шахданима(БиХ).

Затим службу наставља у Ужицу у „Четвртој основној школи “ где је предавао наставу музике све до пензионисања. Постигао је значајне резултате са школским хором.

У основној школи је 26.фебруара 1991. године изабран за ВД директора, а 23. априла 1991.г. је изабран за директора. Један мандат био дирактор школе и у низу од шест година био помоћник директора.

 


НЕДЕЉКО ВАЉАРЕВИЋ

Рођен у селу Биоска, двадесетак километара од Ужица, где је завршио основну школу. По завршетку Педагошке академије, завршава на Природно математичком факултету – одсек за географију.

У основној школи почео са радом 1981. године. На место директора ОШ „Браћа Јечменица“ постављен марта 2000. године и остао до септембра 2001.   До пензионисања у школи је предавао  географију од 5. до 8. разреда.

 

 


ЈАСМИНА ЦВИЈОВИЋ

Рођена 1960. године у Пожаревцу. Основну школу и гимназију завршила у Ужицу. Јасмина ЦвијовићФилолошки факултет у Београду 1985. године и од тада радила у многим школама у граду, где је предавала енглески и српски језик.  Већ осамнаест година ради у овој школи у којој је годину дана била директор школе.