Школа данас

Основна школа „Стари град“  смештена је у мирном делу града, недалеко од центра, a у близини најстаријег и најпрепознатљивијег дела  Ужица-Старог града на Ђетињи. По овој тврђави, својеврсном сведочанству судбине Ужица, школа је званично добила име 12.фебруара 2003. године .

Са радом је почела 18. новембра 1965. године и од тада тај датум се прославља као Дан школе. Услед своје  необичне архитектуре ова школа сматра се  једном од најлепших у граду.

 

Наша школа нуди следеће садржаје:

1.  КВAЛИТЕТНУ НAСТAВУ изводе учитељи и наставници који воле свој посао, спремни су на рад и дружење са децом, као и на стално усавршавање.

 

2.  Часови почињу од 7:30 h, у преподневној, а у 14:00 h  у поподневној смени .

 

3. За ученике млађих разреда организиван је продужени  боравак

( од 07:30 до 16 :00 h )

4. Од првог разреда учи се енглески , а од петог  италијански и руски  језик.

 

5. Поседујемо квалитетну  кухињу, која ради у првој и другој смени са свим асортиманом јела.

Од модерних (пице, пужићи, рол-виршле, топли сендвичи), до традиционалних (пита, бурек, пасуљ, гулаш, сарма, мусака…). О опојним мирисима наше кухиње, деца годинама касније препричавају.

6.  Наша школа је безбедна. Уведен је видео-надзор, имамо школског полицајца и  ограђено школско двориште. Педагошка служба и социјални радник,  у сарадњи са ученицима, одељењским старешинама и родитељима пружа помоћ у решавању проблема ученика.

 

7. Ученици наше школе имају прилику да учествују у многобројним школским и ваншколским активностима.

 

8. Већ много година у нашој школи, на опште задовољство наших ученика, редовно и успешно ради стоматолошка служба.  Докторка Снежана Стјепић, специјалиста дечије превентивне стоматологије, и Весна Остојић стоматолошка сестра, заправо су тим увек спреман да посаветује, укаже помоћ, лечи, али и превентивно делује и брине о здрављу зуба наших ученика.

 

ПРИЈAТAН ПРОСТОР ЗA РAД чине:

 

а)      мултимедијална учионица (видео бим и озвучење), а поједине учионице опремљене су песросналним рачунарима и брзим интернетом;

 

б)      компјутерска учионица за извођење наставе информатике и осталих предмета, поседује  30 радних места  и брзи интернет;

 

в)      обновљена библиотека у којој наши ђаци радо проводе време;

 

г)      пространа фискултурна сала са модерним реквизитима, у којој се реализују наставни програми, али и рекреативни садржаји за ученике и наставнике;

д)      спортско игралиште на коме огранизујемо разне активности: кошарку, одбојку,  рукомет, фудбал, спортске турнире;

ђ)        преуређени мокри чворови .

 

МИ СМО ШКОЛА ЗА ТРЕЋИ МИЛИНИЈУМ

 И ЗАТО ВАС ПОЗИВАМО ДА НАС  ПОСЕТИТЕ !!!

КОЛЕКТИВ ШКОЛСКЕ 2015/16. ГОДИНЕ

КОЛЕКТИВ ШКОЛСКЕ 2015/16. ГОДИНЕ