Обележавање ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ у нашој школи

„Да право свако-дете ужива лако“

У организацији Дечјег савеза почело обележавање Дечје недеље у нашој школи под слоганом „Да право свако-дете ужива лако“

 


Ученици првог и другог разреда у продуженом боравку ИО Турица реализовали су активност под називом „Табла пријатељства“.

ТАБЛА ПРИЈАТЕЉСТВА

Ученици су на овај начин анонимно или уз личну идентификацију остављали својим пријатељима поруке захвалности за помоћ, разумевање, лепе речи, пријатељство, гест наклоности, извњење, честитке на успеху и слично, а све у циљу јачања љубави, поштовања и разумевања између ученика.


У оквиру Дечје недеље, ученици четвртог разреда ИО Турица припремили су својим другарима првацима беџеве добродошлице и уз пригодну приредбу им поделили.

БЕЏЕВИ ДОБРОДОШЛИЦЕ

Прваци су добили и честитке које је припремио Дечји савез ОШ „Стари град“.

 


ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА

Четвртаци из матичне школе посетили су другаре из скоро реновиране школе у ИО Турица. Том приликом организоване су штафетне игре за ученике четвртог разреда.

 


Ученички парламент у Дечјој недељи:

Ученички парламент у Дечјој недељи

Ученички парламент наше школе реализовао је занимљиву активност у оквиру обележавања Дечје недеље.Ученици завршних разреда током целе седмице у обе смене читали су бајке предшколцима.Наши најмлађи ученици су уживали!!!

 


Радионица Конвенција о правима детета, Права и одговорности у савременом друштву, реализована на часовима грађанског васпитања у петом, шестом и осмом разреду током Дечије недеље.

ДА ПРАВО СВАКО – ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО

Продукти радионице изложени на заједничким паноима у холу школе