ОБАВЕШТЕЊЕ -КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА – општинско такмичење – КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ

Општинско такмичење „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА „ одржано је 10.3.2018.године  у нашој школи. Учествовала су 23 ученика – 9 ученика седмог и 14 ученика осмог разреда.

К О Н А Ч Н И    Р Е З У Л Т А Т И


12.3.2018.

Праг пролазности на окружни ниво такмичења Књижевна олимпијада за ученике основне школе

Поштоване колеге, након увида у резултате ученика седмог и осмог разреда из целе Србије, на општинском такмичењу Књижевна олимпијада, и општег незадовољства које су задаци изазвали, Комисија Књижевне олимпијаде је одлучила да позове на окружни ниво такмичења све ученике који су освојили од 10 бодова навише, и у седмом и у осмом разреду. На овај корак смо се одлучили не само због различитих, и оправданих и неоправданих, коментара на интернету и у медијима, већ и због чињенице да је ове године праг пролазности ученика на такмичењу из математике био једнако низак, што, могуће, говори и о другачијој генерацији ученика.

У нади да ће даљи ток такмичења Књижевна олимпијада бити мање стресан и успешнији, у складу с Правилником такмичења, срдачно,
проф. др Зона Мркаљ и проф. др Бошко Сувајџић.

 


10. 3.2018.

Спуштање прага пролазности за ученике основних школа на општинском нивоу такмичења Књижевна олимпијада

Поштоване колеге, мада су тестови за такмичење Књижевна олимпијада састављени од питања која су од практичара стигла на адресу Друштва, испоставило се да су захтеви за општински ниво били преамбициозно постављени, те је одлучено да се на окружни ниво такмичења Књижевна олимпијада позову сви такмичари који су на општинском нивоу остварили у седмом разреду минимум 11, а у осмом 12 бодова и више. Потрудићемо се да тестови за окружно такмичење буду у потпуности у складу са могућностима ученика.

 

Срдачно,

Зона Мркаљ.

Рангирање

7.разред

  • 11 и 12 бодова, треће место
  • 13 и 14 бодова друго
  • 15,16 и више прво.

 

8.разред

  • 12 и 13 треће
  • 14 и 15 друго
  • 16,17 и више – прво место.

 


Похваљујемо све учеснике, а посебно оне који су остварили пласман на окружни ниво.

Директор школе

Станимирка Смиљанић Раонић