Архива -децембар, 2021

Обавештење о распусту

У СКЛАДУ СА ПРАВИЛНИЦИМА И КАЛЕНДАРОМ ОБРАЗОВНО ВАСПИТНОГ  РАДА  У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. ГОДИНУ , УЧЕНИЦИМА  ОШ „СТАРИ ГРАД“  ПОЧИЊЕ  ЗИМСКИ  РАСПУСТ.   НАСТАВА СЕ НЕЋЕ  ИЗВОДИТИ ОД ПЕТКА 31. ДЕЦЕМБРА 2021. ГОДИНЕ ДО ПЕТКА  21. ЈАНУАРА 2022. ГОДИНЕ. НАСТАВА  ПОЧИЊЕ У ПОНЕДЕЉАК  24. ЈАНУАРА 2022. ГОДИНЕ. О МОДЕЛУ ПОХАЂАЊА  НАСТАВЕ У ДРУГОМ […]

Календар такмичења и смотри за школску 2021/2022. годину

Овде можете видети Календар такмичења и смотри за школску 2021/2022. годину

Погледај, послушај, прочитај!

Ученици 6-1 ОШ „Стари град“ вам представљају аутобиографију знаменитог Ужичанина Љубомира Каљевића „Моје успомене“.     Ученице 6-2 ОШ „Стари град“ нам овај пут представљају књигу Борише Вукотића, Последња дворска стража, у издању Историјског архива Ужице. Погледај, послушај, прочитај!

Oбележавање 150 година од рођења Јована Дучића

У четвртак 23.12.2021.  је у амфитеатру школе одржан јавни час посвећен Јовану Дучићу – 150 година од рођења. Ученицима осмог разреда је приказан рецитал под називом „Не бити као остали, а бити ипак само човек“. У склопу рецитала казиване су одабране песме и мудре мисли овог наш великана. Било је и лепих нота. Овим поводом […]

Друга награда на ликовном конкурсу за нашег ученика

На Дечјем одељењу Народне библиотеке Ужице додељене су награде меморијалног ликовног конкурса „Мој омиљени књижевни лик“, посвећеног библиотекарки Ратки Вучковић. Ове године школарци су били посебно вредни и послали су чак 255 цртежа. Ученик наше школе, одељења III-3, Виктор Славујевић, освојио је другу награду. Честитамо Викторе!

„Погледај, послушај, прочитај“

Промотивни филмић о 30 бројева Историјске баштине, часописa Историјског архива Ужице.  У изради филма учествовали ученици  одељења 6-3.  

Пласман на Међународно такмичење рачунарске и информатичке писмености

На Међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“, одржаном 18. децембра у Крушевцу, учествовао је ученик наше школе, одељења 5-2, Новак Јовановић. Новак се пласирао међу најбоље у категорији Дабарчић (5. и 6. разред ОШ) где је укупан број такмичара на школском нивоу био 15.921 такмичара. Честитамо!        

Новогодишњи пакетићи за ученике наше школе

  Ученички парламент и Ученичка задруга организовали су акцију прикупљања слаткиша за новогодишње пакетиће за ученике наше школе. У прикупљању учествовали су предшколци и ученици матичне школе и предшколци и ученици ИО Турица.  Хвала свима који су учествовали! Браво!

Обележили смо Дан библиотекара Србије

Обележили смо Дан библиотекара Србије радионицом на тему „Зашто волим школску библиотеку“. Чланови библиотечке секције су на задату тему писали литерарне радове. Одабрани радови су изложени у школској библиотеци.

Предавање кустоса Музеја жртава геноцида

Имали смо част да кустоси Музеја жртава геноцида из Београда одрже ученицима 8-1 и 8-3 предавање о страдањима у окупираној Србији у октобру 1941. године.

Обележили смо 60 година од доделе Нобелове награде Иви Андрићу

Обележили смо значајан јубилеј, 60 година од доделе Нобелове награде Иви Андрићу, 1961. године у Стокхолму. Ученици 7/2 одељења представили су одломак из беседе „О причи и причању“ својим вршњацима на часу српског језика и књижевности. Такође, упознали су их са биографским подацима, књижевним радом и мудрим мислима овог нашег великана.  

Наставак пројекта „За лепшу школу“

У наставку пројекта „За лепшу школу“ који изводи Ротари Дистрикт 2483 Србија и Црна Гора и Ротари клубови, наша школа је добила пет малих робота, чијим програмирањем и коришћењем ће ученици унапредити своје дигиталне компетенције.

„Погледај, послушај, прочитај“

„Погледај, послушај, прочитај“ је пројекат Друштва историчара Ужица, oдобрен на конкурсу Града Ужица. Циљ програма је упознавање са доступном литературом објављеном у нашем крају и њено промовисање кроз израду кратких филмова, ради мотивисања свих, ученика и наставника, као и шире публике, на њено читање, а тиме и развијање патриотских осећања и националног идентитета. Ово је […]

Четвртаци – припрема за пети разред

У протеклом периоду организовани су часови предметне наставе код ученика четвртог разреда ради упознавања са предметним наставницима који ће реализовати наставу у петом разреду.