ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У  ПРВИ РАЗРЕД И ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ У ШКОЛСКОЈ 2022/2023.ГОДИНИ

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У  ПРВИ РАЗРЕД У ШКОЛСКОЈ 2022/2023.ГОДИНИ

Обавештавају се родитељи деце која се у школској 2022/2023.години уписују у први разред да од 01.04.2022. године имају могућност да електронским путем искажу интересовање за упис детета у Основну школу „Стари град“ Ужице, преко Портала еУправа (адреса сајта је: euprava.gov.rs).

            Услуга Исказивања интересовања за упис у основну школу има за циљ да школе евидентирају заинтересованост родитеља, односно овим путем родитељи остварују комуникацију  са школом  у коју ће касније бити уписано њихово дете. Сви родитељи који су на овај начин исказали интересовање, електронском поштом ће добити нотификацију (саопштење)  о датуму уписа детета.

             Уколико родитељ и не искаже заинтересованост, на овај начин како је описано, не доводи се у питање упис детета, односно родитељ може касније да упише своје дете у жељену школу. Тачније родитељ треба само да се обрати секретару школе и искаже интерестовање за упис детета.

            Након тога биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање, где родитељи могу преко Портала еУправа да изаберу термин за упис и тестирање. Уколико родитељи имају техничких проблема да то ураде сами, потребно је да се обрате секретару школе који ће то урадити уместо њих.

  • У први разред се уписују деца рођена од 01. марта 2015.године до 28. фебруара 2016.године.

  • За упис у први разред родитељи не доносе документа, изузетно ако је дете завршило припремни предшколски програм у вртићу, родитељ, односно законски заступник детета обавезан је да донесе уверење о завршеном предшколском програму

  • образац захтева за упис (ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ или преузети код секретара у школи).


ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У  ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ У ШКОЛСКОЈ 2022/2023.ГОДИНИ

Обавештавају се родитељи, односно законски заступници деце дорасле за упис у припремну предшколску групу у школској 2022/2023.години, да Основна школа «Стари град» Ужице почиње упис предшколаца у петак 01. априла 2022. године и он траје до уторка 31.маја 2022. године.

  • У предшколско се уписују деца рођена од 1. марта 2016.године до 28. фебруара 2017.године.

  • За упис у предшколско потребна су следећа документа:

-извод из матичне књиге рођених детета

-потврда о пребивалишту-адреса становања

-потврда лекара да је дете способно за похађање припремног предшколског Програма

-образац захтева за упис (ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ или преузети код секретара у школи).

За сва питања родитељи се могу обратити Јадранки Станић, секретару школе, позивом на телефон 031/552 576, као и електронски на е-mail: jacastanic66@gmail.com.

 

БУДУЋИМ ПРВАЦИМА  И  ПРЕДШКОЛЦИМА ЖЕЛИМО УСПЕШНО ШКОЛОВАЊЕ И СРЕЋНО ОДРАСТАЊЕ!

 

 

                                                          Директор ОШ „Стари  град“

                                                    Станимирка Смиљанић Раонић