Oбавештење о моделу организације образовно васпитног рада у основним школама

ОБАВЕШТЕЊЕ  О МОДЕЛУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА

ОД 14. 3. 2022. ГОДИНЕ

 

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, на састанку одржаном 10. 3. 2022. године, донео је следећу одлуку:

  • Све основне школе у Републици Србији примениће од понедељка, 14.3. 2022. године први модел организације образовно-васпитног рада – непосредна настава у школи за ученике првог и другог циклуса.

Настава ће се реализовати према раније утврђеном распореду часова и звоњења. Смене се мењају на седмичном нивоу. Час траје 45 минута.

Уколико се у једном одељењу појаве два или више случајева инфекције, рад у школи се организује према следећим критеријумима:

  1. Уколико се ради о одељењима са 16 и мање ученика, након појаве три оболела ученика у одељењу – прелазак на трећи модел у трајању од 5 календардских дана се налаже само за то одељење.

  1. Уколико се ради о одељењима са 17 и више ученика, након појаве два случаја, то одељење се дели на две групе и наставља рад по другом (комбинованом) моделу наставе. На групе се потом примењује поступак за одељења са 16 и мање ученика, односно након појаве три оболела ученика у групи – прелазак на трећи модел у трајању од 5 календардских дана се налаже само за ту групу.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, препоручује се употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица, током боравка у затвореним просторима школе.

 

 

 Директор школе

Станимирка Смиљанић Раонић