Прослава школске славе Светог Саве

Школска слава Свети Сава установљена је пре више од 180 година у част српском просветитељу, утемељивачу Српске православне цркве, државе и школства – Светом Сави. И ове године празник је свечано обележен у нашој школи.

Присутне је поздравила директорка школе Странимирка Смиљанић Раонић речима које нас подсећају на значај живота и деловања Светитеља који је трасирао пут свима који уче и онима којих их уче. Наша школа је на добром путу  о чему сведочи награда за допринос подстицању добрих дела која је додељена школи. Она је симбол захвалности и подстицај за настављање низа добрих дела онима који шире љубазност и помажу другима. Доброту препознајемо у малим гестовима, јер они чине велику разлику. Сведочанство о доброти који је додељена нашој школи треба да буде подсетник да свако може бити херој сваког дана ширећи доброту у својој школи и заједници.

Након славског обреда ломљења колача у присуству свештенства, представника локалне самоуправе  Драгољуб Стојадиновић, просветне инспекције Радоја Стопића, представника Фондације „Надежде – Наде и Милана Караклајића Каре“, председника Савета родитеља Марија Стојановић, представника градског Савета родитеља Ивана Марковић Радојичић, родитеља, запослених и ученика, сви присутни уживали су у свечаном програму  који су припремили ученици и наставници наше школе.  

Приредбу је отворио школски хор  Химном  Светог  Саве. У наставку програма, драмски комади и рецитације наших ученика су све присутне подсетили на значај и допринос који је Свети Сава дао свом роду, школи и цркви.

Након програма ученика, присутни су уживали у изложби ученичких радова у холу школе.