Архива -децембар, 2019

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ !

Новогодишње приредбе

„Нова година стиже“ Приредба предшколаца матичне школе одржана синоћ у препуном амфитеатру Приредба „Новогодишња бајка“ Продужени боравак ИО Турица „Друг другу“ Традиционално даривање новогодишњих пакетића у ИО Волујцу Ученици наше школе учествовали су у акцији „Друг другу“ и тако обрадовали своје другаре. Новогодишње даривање у ИО Турица Ученици наше школе учествовали су у акцији „Друг […]

Новогодишње посете вртићима

Четвртаци наше школе посетили су предшколце вртића “ Зека“. Том приликом поред лепог дружења поклонили су им и новогодишње честитке које су претходних дана направили за њих. Посета вртићу „Коцкица“ Ученици четвртог разреда посетили су вртић и другарима поделили новогодишње честитке. Четвртаци настављају са лепим активностима! Другарима из вртића „Бајка“  у Турици, поклонили су ручно […]

„Шта ради полиција и заједно против насиља“

  Данас је ученицима првог разреда ИО Турица одржано предавање на тему „Шта ради полиција и заједно против насиља“

Приказали научено – Програмирање Лего робота

Наши ученици, који су претходна три месеца похађали радионице Програмирања ЛЕГО робота, вршњацима из својих одељења и из других школа презентовали научено у Градској библиотеци.

СОЧИ 2019 – размена искустава

Ученици који су боравили у Сочију из ОШ „Стари град“ и „Прве основне“, представили су члановима Ученичког парламента ОШ „Нада Матић“ Сочи из свог угла и причали им о боравку у том граду.   Активност је реализована у оквиру сарадње ученичких парламената наше две школе.

Дан библиотекара

Обележили смо Дан библиотекара Србије(14. децембар). Организована је угледна активност у одељењу VII3 раз. Истакнута је улога и значај школске библиотеке у 21. веку. Приказана је презентација о јавним часовима библиотекара (делови из сценарија) као примери добре праксе. Чланови библиотечке секције су рецитовали песме и читали делове из сценарија.  Идеја је била да се ученици […]

Вулкани нашег краја

Jeднa oд нaстaвних jeдиницa у oквиру прeдмeтa гeoгрaфиja,  у 5. рaзрeду,  je Вулкaнизaм. Нaши  крeaтивни пeтaци нaпрaвили су мoдeлe вулкaнa, oнaкo кaкo их oни дoживљaвajу, a нa нaрeдним чaсoвимa, њихoвe мoдeлe кoристићeмo дa симулирaмo вулкaнскe eрупциje.

Јавни час

Припремно предшколска група ИО Турица „Довиђења јесени и старо може бити ново“  

МАТЕМАТИКА – општинско такмичење

matematika

Општинско такмичење из математике за ученике III и IV разреда одржано је 7.12.2019.године  у ОШ „ДУШАН ЈЕРКОВИЋ“ и постигнути су следећи  ПРЕЛИМИНАРНИ резултати : ТРЕЋИ РАЗРЕД  ЧЕТВРТИ РАЗРЕД   Општинско такмичење из математике за ученике од петог  до  осмог разреда одржано је 7.12.2019.године  у ОШ „СЛОБОДАН СЕКУЛИЋ “ и постигнути су следећи  КОНАЧНИ  резултати : […]

Стручно усавршавање

Стручно усавршавање Семинар: „Како унапредити процес само евалуације у области наставе и учење“

Обука “ Прве помоћи“

На основу Годишњег плана рада школе, Тим за безбедност и здравље на раду, организовао је у сарадњи са Медицинском школом обуку *Прве помоћи* за све запослене.  

БИЛИ СМО НА ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ

Наши ученици су посетили Фестивал науке у Београду . Уживали су у различитим огледима и поставкама из предмета природних наука.

„Математика+физика+штап+канап=Нова година“

Данас су ученици 5-2 и 5-4 у Регионалном центру учествовали у радионици: „Математика+физика+штап+канап=Нова година“  Пројекат је подржан од стране Центра за промоцију науке.Радионици је присуствовало 15 ученика из наше   и ОШ „Слободан Секулић“ из Ужица. Ученици су били у прилици да израђују новогодишње украсе и декорације применом физике и математике.

Међународно квиз такмичење „Немањићи“

Међународно квиз такмичење „Немањићи“ Данас је одржано прво елиминационо „online“ квиз такмичење.Педесет најбоље пласираних екипа такмичиће се 24.12.2019. Бодримо наш тим!