Пријем у Градској кући представника партнерских школа из Словеније и Литваније

Директорка школе са градоначелницом Града Ужица на пријему представника партнерских школа из пројекта Еразмус +

 

У Градској кући уприличен је пријем за представнике основних школа из Словеније и Литваније који заједно са нашом школом учествују у међународном пројекту Еразмус плус „Промовисање развоја личног знања и креирање одрживог животног стила“.

Станимирка Смиљанић Раонић директорка наше школе истакла је да ће кроз ову радну посету бити релизован низ активности везаних за тему пројекта “Промовисање развоја личног знања и креирање одрживог животног стила”.

“У пројекту смо од 1. септембра 2019. године, наша школа и две школе из Словеније ,”Кајетана Ковича” Пољчане и “Анице Чернејеве” Маколе и “Вилниус Антакалинио прогимназија” из Литваније. Кроз заједничке и појединачне задатке пројекта спроведено је низ мини пројеката. У новембру 2019. године били смо пет дана у Словенији и направили договор о свим корацима пројекта:Алфабет одрживог развоја, примарна селекција отпада, рециклажа и изложба готових радова,одрживи развој националног парка, културна наслеђе нашег краја, акције поводом Дана озонског омотача, Дана планете Земље, садња мијаваки шуме, башта лековитог биља, онлајн квизови,видео конференције….”

Опширније о пријему на

http://uzice.rs/prijem-za-ucesnike-erazmus-programa-iz-uzica-slovenije-i-litvanije/