Упознавање представника партнерских школа са културно историјским наслеђем нашег града и јединственим карактеристикама нашег краја

Пријем у Градској кући

Представнике основних школа из Словеније и Литваније који заједно са нашом школом учествују у међународном пројекту Еразмус плус упознаћемо са културно историјским наслеђем нашег града и краја.

Након пријема у Градској кући у уторак 21.9.2021. наши гости су имали прилику да се упознају са садржајима који нуде Музеј града Ужица, Јокановића кућа, Хидроцентрала на Ђетињи, са лепотама цркве Светог Ђорђа, као и да уживају у шетњи кањоном реке Ђетиње. 

У среду 22.9.2021. наши гости су се упознали са ендемским врстама нашег краја, природним споменицима и споменицима културе и националним обележјима обиласком националног парка Тара  и Спомен-комплексa „Кадињача“.

 

 

 

У четвртак 23.9.2021. организован је обилазак и упознавање са јединственим еколошким, биолошким, културним и естетским карактеристикама Златибора и Стопића пећине. Том приликом наши гости су имали прилике да се упознају са народном традицијом нашег краја у Музеју на отвореном „Старо село“ Сирогојно и Музеју плетиља.

 

У петак 24.9.2021. организован је обилазак ЈКП  „Дубоко“, Уметничке школе Ужице и Мокре горе.